Hungarian cream puffs © Reka Csulak

Hungarian-style cream puffs

Magyarul  ⇣ 

Hungarian-style cream puffs

The Hungarian name of this dessert is ‘representative doughnut’… but there is no official reason why. Anyways, this classic is a popular choice for weddings, birthday parties and other family occasions. Some people like to make them huge, but I prefer if they have smaller size, so you can eat each in one bite.

The whole dessert is a combination of very basic pastry and cream fillings, so it could be a good practicing with those basic recipes as well, and don’t forget the sweet reward after you finished this ‘lesson’.


INGREDIENTS


INSTRUCTIONS

  1. Prepare the choux pastry according to the linked recipe. This time let’s use an open star tip when you pipe the choux pastry.
  2. When you have the dry and cold puff pastries, cut them in half.
  3. Let’s fill the bottom half with a layer of pastry cream (prepare the linked recipe) and a layer of vanilla whipped cream.
  4. Place the top pastry half on the whipped cream.
  5. Sprinkle it with icing sugar before serving.

F6B0CFF3-BB33-4F08-9214-AAA3FD2CB71B326B46E6-6BF4-4941-A05D-502515C4A55B

I’ve won the gorgeous green plate I’ve used on the pictures as a winner of Kinga Kremer‘s Giveaway. Let’s check and purchase her handmade ceramics here.

VISIT THE HOLY WHISK BLOG HERE TOO:
INSTAGRAM | FACEBOOK | TWITTER | PINTEREST

• • •

Képviselőfánk

 

Sokak kedvenc desszertje, elnevezésének eredetét mégis sűrű homály fedi… nincs hivatalos magyarázat arra, hogy ugyan miért is lett képviselőfánk. Ugyanakkor ez a klasszikus még manapság is népszerű esküvőkön, szülinapokkor és más családi összejöveteleken is. Néhányan szeretik óriásira készíteni a fánkokat, én azonban jobban kedvelem, ha kisebb méretűek így egy harapás az egész.

Ez az édesség különböző alaptészták és alapkrémek házasságának eredménye, így hát jó gyakorlása lehet ezeknek a recepteknek is, és persze ne feledkezzünk meg róla, hogy a ‘lecke’ elsajátítása után édes a jutalom!


HOZZÁVALÓK


ELKÉSZÍTÉS

  1. A linkelt recept alapján készítsd el az égetett tésztát. Ez alkalommal ‘open star’ habnyomófejet használj a tészta kinyomásához.
  2. Amikor a tészta kellően kiszáradt és meghűlt, vágd őket félbe.
  3. Töltsd meg az alsó tésztafelet egy réteg cukrészkrémmel (készítsd el a linkelt recept alapján) és egy réteg vaníliás tejszínhabbal.
  4. Tedd a felső tésztafelet a tejszyínhab tetejére.
  5. Tálalás előtt szórd meg a képviselőfánkokat porcukorral.

A képeken látható csodaszép zöld tányért Kinga Kremer nyereményjátékán nyertem. Nézegesd meg az oldalát és rendelj pár kézzel készített kerámiát itt.

LÁTOGASD MEG A HOLY WHISK BLOGOT ITT IS:
INSTAGRAM | FACEBOOK | TWITTER | PINTEREST

2 thoughts on “Hungarian-style cream puffs

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.