Honey-Guinness glazed pork fillet and jacket potato stuffed with sheep’s curd cheese

Magyarul  ⇣ 

Honey-Guinness glazed pork fillet and jacket potato stuffed with sheep’s curd cheese

Recipe source: Street Kitchen Blog
http://streetkitchen.hu/2017/03/21/mazas_sertesszuz_juhturos_sultkrumplival
Since this recipe is in Hungarian, You can find a basic but handy vocabulary here to figure out what kind of ingredients you need.

Days started to be longer but we still have more than a month till Spring, so probably I’m not the only one who’s craving for comfort food on these chilly days.

The rich Guinness and sweet honey perfectly worked together as the glaze of the pork, it formed a sticky and savory cover on the meat.

Maybe I’m not a 100% normal… but for me the best part of this dish is the jacket potato stuffed with gooey sheep’s curd cheese. I could eat this jacket potato on it’s own… which is unusual, since I normally prefer the meat more than a side dish.

I recommend to try this recipe. It’s a perfect choice if you wanna organize an awesome street food dinner with your friends.

IMG_7197

VISIT THE HOLY WHISK BLOG HERE TOO:
INSTAGRAM | FACEBOOK | TWITTER | PINTEREST

• • •

 

Sertésszűz mézes-Guinnesses mázban juhtúróval töltött sült krumplival

Recept forrása: Street Kitchen Blog
http://streetkitchen.hu/2017/03/21/mazas_sertesszuz_juhturos_sultkrumplival

A napok ugyan elkezdtek hosszabbodni, de még több mint egy hónapunk van mire kitavaszodik, tehát feltételezem, hogy nem én vagyok az egyetlen aki egy kis ‘comfort food’ után sóvárog ezeken a didergős napokon.

A Guinness és az édes méz tökéletesen működnek együtt a sertés mázaként, egy ragacsos-ízes bevonatot képez a húson.

Talán nem vagyok 100%-ig normális… de számomra az étel leges legjobb része maga a juhtúróval töltött jacket potato. Magában is tudnám fogyasztani… ez nem egy mindennapos kijelentés, hiszen általában a húst részesítem előnyben a körettel szemben.

Javaslom, hogy próbáld ki ezt a receptet. Remek választás akkor is, amikor egy street food-os baráti vacsorát szervezel.

 

LÁTOGASD MEG A HOLY WHISK BLOGOT ITT IS:
INSTAGRAM | FACEBOOK | TWITTER | PINTEREST

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.